Facebook gör det enklare för varumärken att hitta influencers

Facebook vill hjälpa varumärken att hitta influencers på sina nätverk. Lanseringen av Brand Collabs Manager ska få fler företag att satsa på influencers för att få ut sina varumärken. Facebook har även lanserat flera nya funktioner för influencers som vi listar här.

Brand Collabs Manager är en sökmotor som hittar rätt influencer för dig. Sökmotorn tittar på vilken typ av målgrupp som lockas av influencern och deras innehåll samt tidigare sponsrat innehåll.

Bra grej för alla som söker en influencer och ännu bättre grej för alla influencers som vill bli upptäckta av varumärken. Det är helt klart att Facebook (med instagram) försöker locka över influencers till sitt nätverk.

Förutom ovan har Facebook lanserat:

Creator – en app som gör det möjligt att enkelt skapa intron vid Live Broadcasts och korsposta innehåll till Twitter och Insta. I appen kan du även se alla kommentarer och chats från alla kanaler som huserar under Facebook.

Mid-video-annonser – rullas nu också ut till fler influencers. Skaparen av innehållet behåller 55 procent av intäkten, resten tar Facebook.

Prenumerationer – Numera kan influencers ta betalt för sitt innehåll. 40 kronor är maxbeloppet per månad som en influencer kan ta betalt. Tittare kan även ge dricks till innehållsskaparen med en virtuella valuta som heter Stars.

Fan badges – är knappar som syns på din profil när du är ett fan av en kanal.

Rights Manager – nu kan influencers blockera att deras innehåll visas någon annanstans.