Facebook går nu ut med en varning till alla passiva användare

Nu varnar även Facebook för att passivt använda tjänsten. Det är så att du kan börja må dåligt om du inte själv är aktiv med inlägg. Bakom påståendet finner vi forskning.
Facebooks egna studier om våra beteenden på plattformen styrker påståendet och även akademisk forskning ställer sig bakom – passiv användning kan skada.
Studierna och forskningen säger att om du ligger mycket tid på att konsumera informationen som publiceras på Facebook passivt dvs att du läser om andra men inte själv interagerar, så mår du sämre. Och tvärtom blir det då att om du är aktiv med inlägg och skriver om ditt liv på Facebook så mår du bättre.
“Though the causes aren’t clear, researchers hypothesize that reading about others online might lead to negative social comparison — and perhaps even more so than offline, since people’s posts are often more curated and flattering. Another theory is that the internet takes people away from social engagement in person,” anser Facebook.
Det hela känns som om cigarettillverkaren Marlboro skulle publicera en studie som säger att rökare mår mycket bättre än passiva rökare. Att vi alla hänger ut oss själva på internet är väl kollektivt ganska bisarrt som det är. Kan vi verkligen må bättre av att göra det oftare? Facebook och forskarna anser det.