Facebook experimenterar med VR i nyhetsflödet

Facebook testar för närvarande att publicera VR-upplevelser som användare kan interagera med direkt i nyhetsflödet, det bekräftade det sociala nätverket förra veckan.
Facebook testar ett sätt för utvecklare att producera webbaserade VR-upplevelser som användarna kan interagera med genom inlägg i nyhetsflödet. Testet använder Facebooks nya utvecklingsverktyg React VR.
“We are testing integration of React VR into the News Feed with a few partners. We’ll have more to share on additional rollout at a later date,” kommenterar en talesperson på Facebook.
Att Facebook satsar på virtuell verklighet är tydligt. 2014 köpte de Oculus och tidigare i år släppte de Facebook Spaces, en VR-version av sitt sociala nätverk. För ett par veckor sedan släppte de även ett nytt format för nyhetsflödet som gör att användare kan dela innehåll som de skapat i VR med sina vänner på Facebook.
Det återstår att se om VR blir lika populärt som AR (augmented reality), som senaste tiden ökat i populäritet tack vare Snapchat, Apple och Google.