Facebook borde sätta sina användare i arbete

Facebook som vill vara den centrala punkten i våra liv borde ta mer hjälp av sina 1, 5 miljarder månatliga användare genom att skapa appar vars funktioner kommer till allmän nytta i nätverket.

En sådan app skulle kunna ge information om dagens väder, en annan om trafiken på vägarna eller varför inte en app om storleken på surfvågorna.

Användare installerar appar som intresserar och som adderar funktioner under rutan där man skriver sin status. Som exempel kan man dela med sig av vädret där man är när man checkar in på hotellet. Eller varför inte dela med sig om det är trafikstopp på tunnelbanan när man checkar in på T-centralen.

Den stora skillnaden mellan dagens incheckningar och statusuppdateringar är att apparna innehåller färdiga svarsalternativ som man väljer samt att informationen sprids anonymt till alla inom samma region på Facebook.

Tänk vilken otroligt häftig informationsdatabas det skulle kunna bli om bara 10 procent av alla som har Facebook medverkade till att skapa information som kom alla användare till nytta.

Som det är idag delar vi oavsiktligt med oss av information till Facebook som bara kommer Facebook till nytta, med den här idén får vi åtminstone information tillbaka som gör vår vardag både roligare och enklare.

Ping Facebook: Kontakta oss på Dagensanalys.se för vi har fler idéer.