Facebook bakom fler skilsmässor

Aktuella undersökning avslöjar att Facebook och andra sociala mediekanaler är bakom fler och fler skilsmässor.

Ett av sju gifta par har skilt sig pågrund utav sociala medier samtidigt som nära ett par av fem har dagliga gräl pågrund av sajter som Twitter och Facebook.

Det var advokatfirman Slater och Gordon som beställde undersökningen när antalet klienter som kom in angav sociala medier som källan till deras skilsmässa.

Andrew Newbury som är delägare i advokatbyrån kommenterar “Five years ago Facebook was rarely mentioned in the context of a marriage ending, but now it has become commonplace. Social media is the new marriage minefield. Social media, specifically pictures and posts on Facebook, are now being routinely raised in divorces.”

– En fjärdedel av alla gifta säger att de misstänksamt beteende i sociala medier har lett till gräl minst en gång per vecka. 17 procent angav att de grälar dagligen över sajter som Facebook.

– Gräl började med att partnern kontaktat tidigare partners genom att skicka meddelanden samt laddat upp bilder som inte ansågs godtagbara.

– Hela 14 procent säger att de spionerar på sin partner via sociala medier för att upptäcka otrohet.

Internet är bra på att föra oss sammna och lika bra på att driva oss isär. För dig som har tjänster som relaterar till ovan är Facebook och Twitter båda ypperliga kanaler att annonsera i.