Få rabatterna via Facebook nästa gång du shoppar

Facebook vill att företag ska använda deras plattform för att erbjuda konsumenterna erbjudanden och kampanjer. Nu säger man att det ska bli ännu enklare att skapa dessa och få kundernas uppmärksamhet, även på mobilen.

Uppdateringen lanserades nu under onsdagen, och innebär flera funktioner för den redan existerande funktionen “Offers”.

Man ska kunna skapa unika kupongkoder för varje person som vill ta del av ett erbjudande – dessa generas automatiskt. Kunder ska också kunna “bokmärka” erbjudanden på sin mobil eller dator för att kunna ta fram den senare.

Det ska såklart vara möjligt att “klippa och klistra” in sina rabattkuponger om man handlar online. QR-koder eller streckkoder är andra metoder som ska göra det enkelt för kunderna att använda sig av rabatterna.

För att man inte ska kunna glömma bort sitt unika erbjudande så ska man få notifikationer kring dem, exempelvis kring sista användningsdatum.

Facebook skriver att testföretag, som klädmärket Maurices, fått så mycket som en 31 procent stor ökning i ROI för sin rabattkampanj.

Läs mer: Så använder Facebook personlig data för riktade annonser

Facebook vill verkligen att företag ska annonsera via dem. Genom dessa uppdateringar (du kan läsa mer om detta på Facebooks egen blogg här) så hoppas man såklart att fler av oss ska stanna kvar på Facebook – och kanske stänga av potentiella adblockers, när man nu ändå kan få ett erbjudande på sin favoritprodukt.