Få fart på försäljningen med billiga sociala kreatörer

Många inom digital marknadsföring vet att ett bra sätt för att få stor räckvidd är att jobba med kreativa individer som lägger upp produktrelaterade inlägg på sociala medier. Men det kan lätt bli en dyr affär – dock så finns det en ny tjänst som ska hålla kostnaderna nere men samtidigt ge gott resultat.

Allt är förstås relativt, men det är ändå talande att den kända kameratillverkaren Polaroid fått en 180 procent stor ökning i försäljningssiffror mot att betala runt 12 000 dollar (nästan 110 000 kronor) i månaden (enligt AdWeek).

För ett så stort företag så är det en riktigt bra utdelning för marknadsföring som nästan skapar sig själv. Det hela bygger på att Polaroid arbetat med Social Native, en plattform som har 14 miljoner olika kreatörer knutna till sig.

Dessa får i snitt 2 300 kronor (250 dollar) för varje företagsrelaterad bild, ibland även det dubbla om företagets önskemål varit väldigt specifika. Det är dock bara de “creatives” som har höga engagemangssiffror och en stadig publiksiffra som erbjuds jobben.

Redan första gången Polaroid jobbade med Social Native så nådde man 2,5 miljoner Instagrammare på mindre än tre veckor. “Cost per engagement” kan ibland vara så låg som 13 cent (ca 2 kronor), och ändå nå fler personer på kortare tid än vad traditionella kampanjer kan.

Många andra storta företag har jobbat med Social Native (exempelvis Coca-cola) och det verkar som att företagets idé fungerar rätt väl.

Läs mer: Därför behöver du Social Media Influencers för att nå en digital framgång

Med hjälp av “smart” mjukvara så kollar man upp vilka av de egna kreatörernas bilder som får högst engagemang, och visar dem för respektive marknadsförare. Dessa kan sedan spendera mer för att lyfta fram just dessa bilder och öka dess exponering ytterliggare.

Det verkar som om den digitala branschen kräver en viss fingertoppskänsla, som finns hos plattformar som just Social Native. Har man väl detta så kan man alltså få väldigt bra avkastning för rätt små summor. Framför allt så riskerar man inte att störa internetanvändare med irriterande reklamkampanjer (som många ändå spärrar med reklamblockerare).