Få demografidata från LinkedIn helt gratis

LinkedIn samlar massor av information om människors professionella karriär. Sedan i somras kan du ta del av den informationen helt gratis för att få bättre koll på vilka som besöker dig hemsida. Du kan dessutom använda det för att bättre förstå vilka som konverterar på din sajt, och direkt skapa bättre annonser mot det kundsegmentet.

Vanligtvis krävs att du betalar pengar eller är en annonspartner för att få ta del av denna information. Men LinkedIn fattade i somras beslutet att göra den informationen tillgänglig för alla, och processen för att få tillgång till informationen är förhållandevis enkel och beskrivs i detalj på tidningen MarketingLand. Det enda kravet är att du har minst 300 besökare på sajten, för att se till att enskilda individer inte kan identifieras utifrån informationen.

Den information som du får tillgång till är följande:
Jobbtitel, bransch, senioritet, arbetsuppgifter, företag, företagsstorlek, ort och land. Du kan med andra ord enkelt se om rätt målgrupp hittar till din sajt. Informationen kan du sedan använda för att skriva på dina kampanjer, och framför allt går informationen att koppla ihop med LinkedIns retargeting-funktion för att enkelt se till att du ligger top-of-mind hos de som besökt din sida.

En annan bra funktion är att skapa olika målgrupper som du sedan kan jämföra, exempelvis hur många som landar på din sida och hur många som sedan konverterar. På så sätt kan du tydligare se vilka du bör fokusera mer på och vilka du kan lägga mindre fokus på att nå och påverka.

Den stora begränsningen i funktionen ligger i att den baserar på cookies, och att personen är inloggad på LinkedIn. Det betyder att personer som använder en tillfällig dator, eller har en iOS-produkt inte kommer att registreras (eftersom Apple inte längre sparar cookies).

Som företag där du vill driva trafik till din sajt är det därför ett mycket effektivt verktyg, och med tanke på att du måste ha minst 300 kvalificerade besökare för att kunna få en rapport är det bäst att sätta upp funktionen på din hemsida med en gång.