Expressen söker webbanalytiker med utvecklarbakgrund

Din uppgift blir att vara länken mellan Expressens duktiga utvecklare och webbanalytikerna. För att passa i rollen behöver du därför kunna prata bådas språk och även ha grundläggande koll på programmering.

Expressen vill bli Sveriges mest datadrivna mediehus och söker därför kompetenta personer med passion för utveckling och nytänkande. Du kommer att ingå i Expressens digitala utvecklingsteam och arbeta tillsammans med bland annat produktägare, utvecklare och UX-specialister för att tillsammans förbättra de digitala produkterna.

Läs också: En vanlig dag på Expressens analysteam

Din huvudsakliga roll i teamet är som tag manager, där du är ansvarig för den tekniska implementationen i syfte att kunna mäta det som behöver optimeras.

I uppgifterna ingår även:

  • Att analysera heat maps, screen recordings och liknande kvalitativa och kvantitativa mätningar.
  • Kartlägga användarflöden för att utifrån det kunna föreslå förändringar.
  • Utveckla visualisering på skärmar och dashboards för att löpande kunna tillhandahålla mål och data för de olika utvecklingsteamen.

För att klara dessa varierande arbetsuppgifter har du en akademisk utbildning såsom civilingenjör eller annan relevant högskoleexamen.

Du har även erfarenhet av programmering och är intresserad av webbanalys.

Övriga meriterande erfarenheter är:

  • Programmeringsspråk såsom Scala och Hive för Amazon, IOS Obj. C, Android Java eller Javascript
  • Adobe Analytics (SiteCatalyst), Google Analytics (Universal Analytics)
  • Tableau
  • A/B-testning samt multivariata tester

Som ansvarig tag manager kommer du att behöva vara självständig i ditt arbete, samtidigt som du i kopplingen mellan utvecklare och webbanalytiker behöver ha goda sociala förmågor och tycka om att arbeta i multifunktionella team.

Passar beskrivningen ovan in på dig?

Skicka din ansökan och CV på en gång till ansokan@dagens.tidningenrepublic.se