Expressen drar till med en bot som håller koll på laget

SportExpressen lanserar en bot i Facebook Messenger. Här får användarna alla artiklar, krönikor och tv-klipp om sina lag skickade till sig direkt på begäran.
– Vi vill finnas på de plattformar där läsarna finns och testa nya saker för att vår publik en ännu bättre service. Vi ser fram emot att så många som möjligt testar och kommer med input till oss om hur vi ytterligare kan förbättra upplevelsen, säger Karin Skogh, tillförordnad editionschef för sociala medier på Expressen.
Från start kan sportintresserade användare följa alla lag i allsvenskan, superettan, SHL, Premier League samt de största klubbarna i Europa.
Boten lanseras i samband med att SHL drar igång i helgen och intresset för hockeyn blir stort.
– SportExpressen har ett nära samarbete med Expressen utvecklingsavdelning och vi har tillsammans bland annat utvecklat en helt ny målservicetjänst samt prisbelönta långläsningar digitalt. Och nu kan vi även stoltsera med en egen Messenger-bot, som vi idag bara ser början av möjligheterna med. Det är snabbt, smidigt och enkelt att använda – för alla, säger Martin Heinius, nyhetschef på SportExpressen och redaktionellt ansvarig för den nya boten.
Med hjälp av boten i Facebook Messenger kan användarna direkt se klipp från de aktuella sporterna och lagen, via SportExpressens samarbete med C More. Och användaren väljer själv exakt vilket innehåll den vill ta del av.
– Genom vårt moderna publiceringsflöde där roboten kan vidarepublicera artiklar med hjälp av metadata har vi utvecklat en personaliserad tjänst som fört SportExpressen närmare användarna, säger Marie Kry, produktägare på Expressens utvecklingsavdelning.