Experterna: Största nyheterna inom digital marknadsföring 2019

Vilka var egentligen de största nyheterna och trenderna under 2019. I det senaste avsnittet av podcasten Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund lyfter en expertpanel sina främsta nyheter inom flera olika kategorier.

Som marknadsförare är det viktigt att hänga med i vad som händer på marknaden och inom olika kanaler. För att ta reda på vilka nyheter och trender från 2019 som är viktigast att ha koll på så bjöd Tony Hammarlund in en expertpanel till sin podcast.

Panelen bestod av Cecilia Lyche Simonsson från Be Better Online, Oskar Alm från Brath, Pontus Staunstrup från Brand Movers och Martin Winberg från 56K. De delar i avsnittet med sig av sina tre viktigaste nyheter och trender inom respektive område.

Det har saknats en podcast på svenska som lyfter nyheter inom flera olika områden inom digital marknadsföring, och där man får höra en experts analys. Min förhoppning är att det ska bli ett bra sätt att hålla sig uppdaterad och ett perfekt komplement till sajter som Dagens Analys, säger Tony Hammarlund.

Experterna förklarar i avsnittet vad varje nyhet innebär för marknadsförare och hur de påverkar den svenska marknaden. Du hittar en sammanfattning av nyheterna nedan och för dig som vill lyssna så hittar du länkar samt en ljudspelare längre ner.

Sociala medier

Cecilia Lyche Simonsson från Be Better Online delar sina främsta nyheter inom sociala medier under 2019. Ett år då det det hände väldigt mycket och där vi kunde se hur användarbeteenden förändras.

1️⃣Flödet och företagssidor blir mindre viktiga
2️⃣Likes försvinner
3️⃣Shoppingmöjligheterna blir allt bättre

SEO & SEM

Precis som inom sociala medier så händer det alltid mycket är inom SEO och SEM. Oskar Alm från Brath reder ut vad som hänt under året och vad det innebär. Han lyfter också hur viktigt det är att titta på hur förändringar faktiskt påverkar oss på den svenska marknaden.

1️⃣Googles core-uppdateringar
2️⃣Förannonserade uppdateringar från Google
3️⃣SEM – Från Mobile First till AI First

Content marketing och martech

Pontus Staunstrup är en av Sveriges främsta experter inom content marketing och är idag Sverigechef på contentbyrån Brand Movers. Han delar sina främsta nyheter och spaningar från 2019 inom content marketing och martech.

1️⃣Martech fortsätter att utvecklas
2️⃣Inhousetrenden fortsätter
3️⃣Framgångar för nordiska brand studios

Digital och webbanalys

Martin Winberg är en av grundarna av byrån 56K och är specialist inom digital och webbanalys. Även inom analys hände det mycket under året där framförallt Apple stod i centrum med sitt system ITP som också står högst upp på Martins lista.

1️⃣Apples Intelligent Tracking Prevention
2️⃣Google Analytics App + Web och Google Analytics for Mobile App
3️⃣Inhousetrenden inom digital analys

Lyssna på avsnittet för att höra mer om nyheterna och vad de innebär för oss marknadsförare här i Sverige:

På tonyhammarlund.io finns avsnittet med tidsstämplar och fler länkar för dig som vill djupdyka kring någon nyhet. Avsnittet finns ute på alla poddplattformar och du hittar länkar här:
Apple Podcasts
Spotify
Acast