EXP är BFF med CNN

Expressen och CNN utökar sitt innehållssamarbete. Expressen TV:s tittare kommer att se ännu mer nyheter från CNN, och dessutom kommer Expressen TV att kunna visa nyhetskanalens program och shower, som Wolf Blitzers The Situation Room, Connect the world med Becky Anderson och Anderson Coopers AC360.
Expressen blir också från 1 januari 2018 exklusiv partner till CNN i Sverige. Det innebär att CNN:s nyhets- och programinnehåll kommer att finnas exklusivt på Expressens plattformar. CNN:s egna digitala plattformar och broadcast-distribuerade tv-kanaler påverkas inte av det nya samarbetet.
– Vi gör framtidens nyhets-tv och det finns förstås ingen starkare partner i världen än CNN. Vi är både glada och stolta att kunna knyta våra varumärken närmare varandra och CNN:s innehåll blir en otrolig förstärkning av Expressen TV:s nyhetserbjudande, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.
Expressen jobbar sedan början av 2016 med CNN och har ett nära nyhetssamarbete redan idag, i form av innehållsutbyte och samarbete på marken vid stora nyhetshändelser och viktiga bevakningar.
Det utökas nu kraftigt till mer innehåll från CNN i Expressen TV och mer operativt nyhetssamarbete samt bland annat utbildningsinsatser de två bolagen emellan.
– Vi är stolta över att förlänga och utveckla vårt partnerskap med Expressen TV, som verkligen sätter standarden för hur traditionella dagstidningar kan göra digital nyhetsförmedling till en framgång, säger CNN:s vice vd Greg Beitchman.
Det utökade samarbetet innebär också att CNN och Expressen jobbar tillsammans under politikerveckan i Visby i sommar. Becky Anderson, en av CNN Internationals största profiler, deltar i flera aktiviteter som CNN och Expressen gör gemensamt i Almedalen.
– CNN har gått från att vara en traditionell nyhetskanal i tv till att vara ett globalt, digitalt mediehus. Det är en inspiration att bli en så nära samarbetspartner och detta ger oss ytterligare kraft i vårt arbete med att bli den främsta digitala nyhetskällan, säger Thomas Mattsson.
Greg Beitchman, som ansvarar för CNN:s partnerkanaler, tillägger:
– I en tid av ett ständigt pågående nyhetsflöde och en ökad efterfrågan från publiken på relevant tv-innehåll, så är det fullständigt logiskt att Expressen TV och CNN fördjupar samarbetet. Det här partnerskap kommer att vara till stor nytta för nyhetskonsumenter i Sverige, säger han.