Excel SM är nu öppet för anmälan – Nördarna får glänsa i rampljuset

Nu har anmälan till Excel-SM 2016 öppnat. Är du årets mästare? Eller känner du någon som är en fena på Excel? Anmäl dig själv eller tipsa någon!

Läs om fjolårets vinnare och finalist här
Patrik von Knorring är årets vinnare av Excel-SM
Pamela i TV-soffan om sitt deltagande i Excel-SM

Så här går det till: Två kvalificeringsrundor kommer att avgöras online innan finalen på Microsofts kontor i Akalla den 1 Juni. Du anmäler dig till den första kvalificeringsrundan genom registreringsformuläret till höger. När du registrerat dig kommer du få ett mail med tydliga instruktioner om hur du deltar. Kvaluppgiften kommer att bestå av 3 olika delmoment:

  1. 100 m Spreadsheet, där det gäller att så snabbt som möjligt organisera och flytta en datamängd.
  2. Grafbalett, där det gäller att på bara 4 minuter skapa en så informativ och tydlig graf som möjligt utifrån en datamängd.
  3. Formelbrottning, där det gäller att så snabbt som möjligt, med en enda cell svara på en fråga utifrån en datamängd. Datamängden skall kunna uppdateras och din formel skall ändå ge ett korrekt svar.

Den 16 maj kommer de 20 deltagare som fått bäst resultat att få reda på att de har gått vidare till nästa kvalificeringsrunda som sker online 18-19 maj. Finalen med tre finalister sker sedan live på Microsofts kontor onsdagen den 1 Juni med start kl 15.00. Årets vinnare i Excel-SM kommer att vinna en ultraportabel Surface Pro 4 (eventuell vinstskatt kan kommas förefalla på vinnaren) samt en direktplats till andra rundan i ModelOff – World Championship i Excel.

Även om du inte skulle gå vidare så vill vi gärna bjuda in dig som åskådare – du har möjlighet att anmäla dig till nästa steg

Sista datum för att skicka in den första kvaluppgiften är tisdagen den 10 maj kl 18:00

Varmt välkommen med din anmälan och lycka till!

För praktiska frågor rörande Excel-SM 2016 kontakta Helena Kappen, Produktsmarknadschef Office: hekap@microsoft.com