EVRY köper Findwise och storsatsar på Norden

EVRY har förvärvat Findwise, som jobbar med avancerade sök-, analys- och Big Data-tjänster.

Findwise sysselsätter idag 120 sökspecialister och data-analytiker som skapar lösningar för nordiska kunder. Findwise är leverantörsoberoende och stödjer sina kunder genom att välja rätt plattform utifrån behov. Med sin expertis, metodik och det egna ramverket Findwise i3, hjälper Findwise organisationer att identifiera, analysera och agera.

– Genom att kombinera våra styrkor kommer vi att bli en drivande kraft på den attraktiva marknaden för avancerad sökteknik, avancerad analys, AI och Big Data. Kunder kommer att ha tillgång till skalbara system med förmåga att förstå, resonera och lära från data. Med kognitiva och sökdrivna tjänster kommer EVRY och Findwise tillsammans kunna hjälpa kunder att bli ännu mer relevanta i den digitala tidsåldern, säger Björn Ivroth, koncernchef för EVRY.

Findwise har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Warszawa. Som en del av den nordiska
expansionen öppnade de nyligen ett kontor i Helsingfors.

Sammangåendet mellan EVRY och Findwise leder till betydande tillväxtmöjligheter inom olika
områden, och EVRY får via förvärvet en nearshore-kapacitet i Polen i form av Findwises kontor i
Warszawa. Dessutom möjliggör transaktionen att EVRY stegvis kan accelerera sin kognitiva satsning på den nordiska marknaden genom ökad expertis inom avancerad analys och ett förstärkt samarbetemed partners som IBM, Google och Microsoft inom ett strategiskt viktigt område.

Under 2017 uppnådde Findwise en intäkt på 106,7 miljoner kronor och ett EBITDA på 9,9 miljoner
kronor.