Europeiska Meetrics blev nyss certifierade av amerikanska MRC

Meetrics som mäter hur väl annonser syns på internet har blivit certifierade av amerikanska MRC för både Viewability och Anti-fraud. Att ett företag från Europa söker ackreditering av en amerikansk organisation som Media Rating Council (MRC) visar att något är fel här hemma i Europa.
Marknaden blir allt mer global och företag som jobbar med mätningar, annonser och annat på internet strävar efter att hitta fler gemensamma nämnare med sina kunder. Problemet är att vi inte har någon organisation likt MRC som kliver fram och leder utvecklingen i Europa. Därför söker sig nu europeiska företag till USA för att bli certifierade.
Om du vill jobba med Facebook, Google, Snap, Twitter, Microsoft och alla andra Silicon-Valley-födda företag måste du kunna påvisa att du kan följa marknadens regler och standarder, på deras marknad. Här har MRC varit snabb på bollen med att ta över skapandet av regler och standarder, framför näsan på andra organisationer som IAB Europe. Därför har Meetrics ansökt om bli certifierade av dem. Hade det funnits en organisation i Europa som hade respekt världen över skulle de inte behövt åka över Atlanten.
Om vi inte ska bli helt överkörda av USA gäller det att återigen börja innovera och framförallt slå på trumman när vi gör det. Annars kommer allt fler företag, som Meetrics, att söka sin ackreditering ifrån amerikanska organisationer som MRC.