Euroflorist får yngre VD med Laszlo Varga

Blomsterförmedlingsföretaget Euroflorists VD Jesper Kärrbrink övergår enligt eget önskemål till en ny roll som arbetande vice ordförande. Jesper kommer i den nya rollen bland annat att ha särskilt fokus på bolagets B2B-satsningar samt förvärv.

Bolagets styrelse har samtidigt utsett Laszlo Varga 34 år till ny VD, med tillträde i september 2015. Laszlo Varga kommer närmast från tjänsten som COO på Euroflorist med ansvar för bolagets e-handel, vilken representerar 60% av verksamheten. Laszlo har arbetat på Euroflorist sedan 2009.

laszlo_varga
Laszlo Varga

“Jesper kom in i styrelsen för Euroflorist 2008 och tillträdde som VD 2011. Under Jespers tid som VD har bolaget haft en stark utveckling där online kraftigt ökat i betydelse och Euroflorist förstärkt sin position som den ledande aktören i Europa i sin bransch. Jesper kommer i sin nya roll som arbetande vice ordförande fortsätta att stötta bolagets utveckling, vilket vi är mycket glada för. Samtidigt är vi också väldigt glada att kunna lyfta fram en av företagets egna talanger och utnämna Laszlo Varga till VD för Euroflorist. Laszlo har omfattande erfarenhet inom e-handel och är en duktig ledare”, säger Harold Kaiser, styrelseordförande i Euroflorist.