“EU kommer sakta men säkert döda plattformar som Netflix”

EU vill inte bara vara, utan ska minsann också bestämma över sina medborgare. Senaste tiden har all kraft riktats mot internetjättar som Google och Facebook. Och låt oss inte glömma GDPR som kostat flera miljarder. Nu har turen kommit till att även sätta upp regler för streamingplattformar som Netflix. Allt för att skydda medborgarna mot den amerikanska imperialismen.

Alltså vem är det som sitter där på EU och kommer på alla smarta drag som vi medborgare har på något sätt varit med om att driva fram. Jag kommer inte ihåg att jag röstat för GDPR eller att Google och Facebook ska straffas. Missade jag den omröstningen?

Om vi inte ser upp kommer EU sakta men säkert döda plattformar som Netflix. Och när den negativa spiralen tar fart kan det sluta så illa att vi alla istället får surfa på franska Minitel.

Nu är det alltså dags för EU att sätta käppar i hjulen för streamingplattformar som Netflix, HBO och fler. Den här gången är det ännu en galen regel som ska tvinga plattformarna att producera EU-innehåll. För vem vill inte se filmer från Turkiet, Österrike och Estland? Inget amerikanskt skräp ska ta upp vår tid om EU får bestämma. Istället ska vi få se mer av det här:

För det är ju därför jag skaffade Netflix. Inte vill väl jag titta på hjärndödande serier eller pangfyllda actionrullar. Nej, enligt EU ska jag vilja se på minst 30 procent från EUs underbara länder. EU vill till och med göra det möjligt att 40 procent av innehållet på Netflix ska produceras inom EU och betalas av Netflix.

Om lagen träder i kraft är det nog bara en tidsfråga innan priset för Netflix höjs med 140 procent och att vi i framtiden får titta på…