Ett hack på Facebook resulterade i 100.000 nya följare

När ett engelskt musikband blev hackade på Facebook slutade det med att de fick 100.000 nya följare.
Det är verkligen allt annat än kul när man blir hackad. Vi på Dagensanalys.se blev för inte så länge sedan hackade av ett företag som spred länkar om Viagra. Men när musikbandet Weirds fick sin sida på Facebook hackad slutade det med att de fick 100.000 nya följare. Ganska bra plåster på såren för bandet trots allt.

“hundreds of short viral videos every couple of minutes.”

Det var är musikbandet Weirds var på turné som de fick sin sida hackade av virala videoklipp. Varje dag laddades det upp mängder av virala videoklipp på deras sida från en okänd källa. Med namnet Weirds och virala videoklipp lyckades hackarna locka till sig över 100.000 följare av sidan.

I skrivande stund har bandet: 119 330 personer gillar detta och 120 567 personer följer

När bandet kom hem från sin turné och upptäckte sidstölden fick de kontakta Facebook och bevisa att sidan faktiskt tillhörde dem och inte hackarna.

“This was obviously devastating to us as a small band using Facebook as our main point of communication. Years of hard work, graft and memories have unfortunately been wiped away, and are irretrievable,” skrev Weirds efter att de fått tillbaka sin sida.