Equinix förvärvar Bare Metal-företaget Packet

Equinix, Inc meddelade idag att man har tecknat ett definitivt avtal om att förvärva Packet. Förvärvet som tillkännagavs den 14 januari kommer att påskynda Equinix strategi för att hjälpa företag att mer sömlöst distribuera hybrida multicloud-arkitekturer.

Transaktionen är på 335 miljoner dollar och kommer att bidra till att utveckla nya lösningar för företagskunder som kombinerar Packets kunnande med Platform Equinix®.

Genom att förvärva Packet gör vi det enklare för företag att hantera multicloud-lösningar på Equinix och därmed dra nytta av vårt ekosystem och vår globala interconnection-plattform. Packets innovativa och smidiga bare metal-tjänst, och smarta tillvägagångssätt för software stacks, passar vår egen molnneutrala modell. Det följer även vår strategi att hjälpa företag att snabbt och flexibelt implementera digital infrastruktur på global skala. Tillsammans kan vi nu ge företag ännu fler möjligheter att vara där de behöver vara, att sammanföra alla och integrera allt som är viktigt för deras verksamhet, säger Sara Baack, Chief Product Officer, Equinix.