Episerver förvärvar Idio – specialist inom personalisering

Förvärvet förstärker Episervers kapacitet inom analys och personalisering med syftet att leverera kundcentrerade digitala upplevelser.

Episerver köper Idio, en plattform för personalisering och analys av innehåll. Förvärvet accelererar utvecklandet av Episerver Customer-Centric Digital Experience Platform™.

Idio förklarar vad de gör med “förutsäger intressen och avsikter hos en individuell köpare och levererar automatiskt relevant innehåll för att skapa engagemang för varje kund.”

När allt kommer omkring inser man att varje digital interaktion drivs av en affär där en vara, tjänst eller prenumeration säljs, säger Justin Anovick, Chief Product Officer, Episerver. Att övertyga besökare att agera är inte problemet om företaget erbjuder något som är av värde för besökaren, men huvuddelen av digital interaktion är skapad för en massmarknad vilket resulterar i att den i slutändan inte tillhandahåller något specifikt värde för den enskilde individen.

I syfte att underlätta personalisering för kundföretagen indexerar, analyserar och kategoriserar Idio automatiskt ostrukturerad data till ett strukturerat innehållsnav för att leverera en individuell köpupplevelse i digitala kanaler. Eftersom Idio är “middleware”, en mjukvara som fungerar som en brygga mellan operativsystemet eller databasen och applikationen, kommer Episervers kunder omedelbart kunna ta del av lösningen.

Idio driver individuella digitala upplevelser på global nivå, säger Edward Barrow, Vd Idio. Förvärvet är nästa steg i vår mission att hjälpa företag att erbjuda sina kunder relevant information i rätt tid i flera kanaler. Episervers djupa kunskaper om innehåll och handel i kombination med Idios kapacitet inom prediktiv analys bäddar för en spännande framtid för kundcentrerad marknadsföring.