Enklare att hitta de senaste nyheterna på YouTube

Nu lanserar YouTube fliken ”Breaking News” på sin sajt och i apparna. Under fliken kommer videoklipp och livesändningar om stora nyheter att finnas, allt för att du snabbt ska kunna få veta det senaste om stora händelser.
Den nya fliken verkar dock inte ha dykt upp för alla användare ännu, och det är också oklart om fliken kommer att vara ett permanent inslag på plattformen eller om den bara kommer att aktiveras vid stora händelser.
Ytterligare en osäkerhetsfaktor är varifrån klippen under fliken kommer. YouTube ägs ju av Google, så det finns potential att hämta videoklipp och livesändningar från hela världen. Men i ärlighetens namn kan då lite vad som helst hamna där som inte nödvändigtvis är relaterat till den aktuella händelsen, så frågan är hur mycket YouTubes redaktion kommer att välja och sortera i vad som visas under fliken.
Faktum kvarstår dock att vid stora händelser såsom attacken i Barcelona och terrordådet i Charlottesville söker sig många till YouTube för att få reda på vad som händer. Att då göra aktuell information mer lättillgänglig är något som många säkerligen uppskattar. Förhoppningsvis innebär det att information kan komma från flera olika källor och på så sätt ge en mer nyanserad bild än om information hämtas från en enskild nyhetskanal.