Eniro vill hjälpa småföretagare genom köttbullsmakaren Karl

Eniro har uppmärksammat att många småföretagare är bra på vad de gör, men inte på att nå ut i digitala medier. Därför har de skapat en kampanj med kötbullsmakaren Karl i huvudrollen.
Att vara passionerad och göra produkter av bra kvalitet är något som passar in på många småföretagare runt om i landet. Men eftersom de inte är experter på digital marknadsföring så kommer många människor att gå miste om deras varor. Så resonerade Eniro när de skapade sin kampanj för att hjälpa alla dessa företagare att synas bättre på nätet.
Tillsammans med företaget Patchwork har Eniro tagit fram en serie reklamfilmer som ska lyfta vikten av en digital närvaro. De har dessutom tagit fram en serie instruktionsfilmer, där vi får följa köttbullsmakaren Karl när han träder in i den digitala världen.
Det hela kan låta lite banalt, men det är en karaktär som många kan känna igen sig i menar Joakim Antelius, VD på Patchwork. ”Vi blev alla snabbt förälskade i Karl och hans kamp för den perfekta köttbullen. En kamp som många i publiken kan känna igen sig i. Målet var att göra några korta känslomässiga berättelser som lyfter frågan på ett sympatiskt sätt”. Säger han.
Du kan se en av filmerna om Karl och hans köttbullar här nedan: