Eniro söker en Nordic Data Innovation Specialist

Har du goda kunskaper i analys och databasutveckling? Du vill hjälpa Eniro att bli Nordens bästa mediarådgivare? Då är det dig vi söker till rollen som Nordic Data Innovation Specialist.

Eniro är ett datadrivet företag som fattar beslut baserat på den data vi har om våra användare och kunder. Det gör att du som Data Innovation Specialist får en central och viktig roll på Eniro och kan vara med att påverka beslut i både den dagliga verksamheten men också på strategisk nivå.

Den som söker tjänsten har en statistikutbildning och ett intresse för utvecklingen som sker inom det tekniska området med machine learning.

Som person är du nyfiken, har ett intresse för att identifiera nya möjligheter och koppla dessa till affärsnytta för Eniro. Det är naturligt för dig kommunicera kring dina idéer och driva frågeställningar kopplade till dataanalys.

Du kommer att arbeta i ett mindre analysteam och samarbeta med produktägare samt utvecklare. Rollen kräver även självständigt arbete.

Uppdraget

    • Koordinera med andra funktioner och produktägare på Eniro för att säkerställa att våra kunder får ut maximalt värde av sin annonsering hos oss samt att maximera värdet för Eniro
    • Vara expert i att göra körningar i användardatabasen och stödja intressenter med hur de kan ha nytta av informationen som finns i vår användardatabas

Mer om dig

  • Du vill vara med och leda Eniro in i en mer datadriven framtid
  • Du har akademisk utbildning såsom civilingenjör, civilekonom eller annan relevant högskoleexamen
  • Du har stor passion för utveckling, goda kunskaper i svenska och engelska

Rollen är placerad i Stockholm på vårt huvudkontor mitt i Kista – du kommer att rapportera till Nordic Head of Analytics Dennis Stenberg.

Om du har frågor om rollen och/eller uppdraget når du Dennis här 073- 023 56 76 alt. dennis.stenberg@eniro.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetssäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje vecka har Eniro Sveriges digitala tjänster 2,6 miljoner unika besökare som gör 4,9 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 1 700 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.com, twitter.com/eniro, facebook.com/eniro.