Eniro och youtubers i en gemensam kampanj

Eniro har tillsammans med tio stycken youtubers tagit fram filmer som ska lyfta små lokala företag, genom att youtube-stjärnorna lyfter sina favoritföretag i sina närområden. Kampanjen, med start 4 november, kommer dels gå på YouTube-stjärnornas egna kanaler och dels gå som pre-rollreklam på YouTube och nationell radioreklam.

Kampanjen är en fortsättning på Eniros kampanj #minnärhet från i somras, där privatpersoner uppmanades tagga sina favoritbutiker för att lyfta småföretagare, totalt publicerades över 1400 bilder över hela Sverige under kampanjen. De youtubers som ingår i kampanjen har spelat in en film var som publiceras på deras YouTube-kanaler där de besöker lokala företagare.

– På Eniro vill vi lyfta de små, lokala företagen, som håller närområdena levande. Efter vår lyckade kampanj #minnärhet så är det spännande att arbeta med youtubers för att de ska lyfta sina närområden och lokala butiker och företag och visa hur de gör Sverige charmigare och roligare, säger Cecilia von Krusenstierna, marknadsdirektör, Eniro.

Bland de medverkande i kampanjen finns engelsmannen Big Steve from England, som i fyra videos besöker svenska smultronställen, bland annat en älgpark i Vimmerby samt polkagrisbakeri i Gränna. Med i kampanjen finns även entreprenören Vanja Wikström med sin man Niklas Malmqvist, som älskar sitt Södermalm i Stockholm, Klas Eriksson som ska visa sin hemstad Jokkmokks lokala pärlor och Sveriges största youtuber Therese Lindgren som visar favoritbutiker i Stockholm.

Radioreklamen och YouTube pre-rollsen kommer bestå av material från videos från de medverkande youtubers egna videos.

Kampanjsida: www.eniro.se/levandekvarter

Kampanjens youtubers:GTboard.com, Rosanna & Mies, Big Steve from England, Matgeek,Therese Lindgren, Klas Eriksson, Vanja Wikström & Niklas Malmqvist, Pricilla, Sp4zie.