En tredjedel av Snapchats användare bor i Europa

För första gången någonsin så har sociala fotoappen Snapchat – denna raket bland sociala medier – offentligt visat hur många användare man har i vårt Europa. Det visar sig att en tredjedel av de 150 miljoner användarna som tar selfies med knäppa filter bor i Europa.

Siffrorna presenterades av Imran Khan – Snapchats chief strategy officer under en presentation i tyska Köln. Ungefär 50 miljoner använder sig av appen i vår del av världen, och Khan passade såklart på att förklara Snapchats 10-sekundersreklam för de samlade annonsörerna under mötet.

Samtidigt talade han om sin “favoritprodukt”, som är de längre fem till 10 minuter långa videoannonserna, gärna i vertikalt (mobilanpassat) format.

Läs mer: Snapchat nära att få in 8,5 miljarder kronor i reklamintäkter i slutet på 2017

Snapchat har försökt att långsamt etablera sig på den europeiska marknaden, men trots detta (och de många användarna) så finns det en del brasklappar i deras expansion.

Många annonsörer är skeptiska till de höga annonspriserna, som man menar är baserade på den amerikanska marknaden där man har en mycket större användarbas. Men 50 miljoner användare kan nog vara lockande ändå – så vi får se hur de europeiska marknadsförarna ställer sig till den allt populärare fotoappen (fotoapp, då Snapchat själva lär vägra kalla sig själva för en social community).