En och en halv vecka med teknikstrul varje år

Karamba vad trött man blir på att datorn inte fungerar eller att nätet går ned. Varför ska alltid printern krångla när det är som viktigast att trycka ut några sidor.

En undersökning från TNS Sifo avslöjar att du inte är ensam om att ha teknikstrul på jobbet. Deras undersökning bland tjänstemän visar att de spenderar i snitt 1, 3 veckor per år på bara teknikstrul. Om du är en early adopter som gillar teknikprylar så lär du spendera säkert dubbelt så mycket tid på att fixa med dina grejor.

  • Tjänstemän lägger 1,3 arbetsvecka per år på teknikstrul. Hälften lägger cirka en timme per vecka på strulet, medan en av fem tillbringar mellan en och tre timmar.
  • 20 procent anger att de har avancerade it-lösningar för att kunna arbeta mer effektivt och smidigt, men det är ofta problem med tekniken
  • Endast en av fem, 20 procent, är fullt ut nöjda med it-miljön

Teknikstrulet gör att vi mår dåligt. 

  • Nästan en av fem anser att teknikstrulet skapar irritation kollegor emellan
  • 24 procent säger att irritationen på tekniken påverkar deras humör även efter arbetsdagen

– Samtidigt finns det en stor potential i alla de möjligheter som man kan utnyttja om man förbättrar tekniklösningarna. Denna undersökning gör det tydligt att bättre it kan bidra till både ökad lönsamhet och ett förbättrat arbetsklimat, säger Martin Olofsson.

Undersökningen genomfördes av TNS SIFO på uppdrag av TDC Sverige under perioden 10-23 mars 2015. Undersökningen genomfördes som en webbundersökning och totalt intervjuades 1027 personer ur TNS Sifos webbpanel. Målgruppen var kvinnor och män i Sverige mellan 25-64 år som arbetar deltid eller heltid. Samtliga har mobiltelefon och bärbar dator via arbetsgivaren samt arbetar på ett företag eller organisation med minst 10 anställda.