En ny fejk-video tar nätet med storm

Längs en flod i Australien, asiatisk familj som grillar, hök som cirklar och en orm som slingrar. Ingredienser som garanterar miljontals visningar på Youtube. Men som tidigare amazing klipp på Youtube är allt fejk. Varför låter vi oss dras ned i träsket?

Om man inte upplever det på riktigt så kan man ju alltid fejka. Speciellt om jakten på visningar är mer lockande än att sitta på moralens piedestal. Typ som kvällspressen gör när de jagar läsare. Fläska på och se vad som händer!

Tidningen Gawker fick sig en riktig käftsmäll efter att de testade den teorin med jätten Hulk Hogan. Efter en gigantisk rättegång fick de lägga ned sitt nöjesmagasin och ställa sig i skamhörnan. Tyvärr är det för få som får känna av Gawkers straff. Det skulle vara bra med fler rensningar i fejk-träsket, även om mänskligheten dras sig till skiten som flugor.

Vi skrev tidigare om ett gäng som specialiserar sig på att skapa just fejk-video till Youtube. Deras klipp har visats över 200 miljoner gånger och räknaren bara ökar, likaså deras annonsintäkter. Ännu en affärsmodell som bygger på fejk.

Vart är världen på väg när fejk är great och vi gottar oss i omöjliga katastrofer? Har vi verkligen inget bättre för oss?