Halv miljon sålda visar att vikbara mobiler kan bli något

UPPDATERAD: Vad tänker vi egentligen om vikbara mobiler? En gimmick som kommer att fasas ur, eller något nytt på gång?

Visade sig att Samsung sa fel och siffran är mer åt en halv miljon sålda enheter. 

Mobilbranschen har länge letat efter något nytt, och det som står närmast är den tekniska utvecklingen med 5G. Men så kom då Samsung och visade upp sitt koncept med en vikbar mobil – Samsung Galaxy Fold. Du kan ha större och mer engagerade skärm, eller dela upp dina interaktioner på två. Något nytt helt enkelt.

Första rapporterna började hagla in efter lanseringen av Samsung Fold att skärmen var kass. Den gick sönder och höll inte den kvalitet som var förväntad. Samsung gick tillbaka till ritbordet och lanserade kort därefter version två av samma mobil, den här gången med en bättre skärm. Trots uppdateringen fick alla användare en varning om att vara försiktiga med sin nya mobil, då den är lite skör.

När dessa nyheter började fylla tech-tidningarna tänkte vi nog alla att det här var en gimmick som skulle fasas ur. Men hör och häpna så har Samsung sålt halv miljon enheter av sin Fold. Det är galet många med tanke på att den både är svindyr och skör. Så intresset finns.

Microsoft var inte sena med att hänga på och lanserade en variant av Fold under ett produktevent, Surface Neo. Och fler, speciellt nu efter den här nyheten, kommer att börja utveckla mobiler med dubbla skärmar. Så 2020 kanske blir året du sitter med en mobil som har både dubbla skärmar och 5G.

Hur påverkar det här dig?
Ännu en gång kommer annonsformaten att behöva anpassas och alla interaktioner förnyas då användaren kan göra en sak på ena skärmen, en annan på den andra eller ha en stor skärm för andra interaktioner. Tillbaka till tänkar-soffan med andra ord.