Nu byggs det en hel stad bara för e-sport

Om du är en e-sport-fantast kommer du efter att ha läst den här artikeln planera en resa till östra Kina. Om du inte är lika het på e-sport men ändå vill ha koll kommer du att tappa hakan.
Kinesiska jätteföretaget Tencent planerar nämligen att bygga en hel stad dedikerad för e-sport. Så stort har
det blivit att sitta framför sin dator och panga ned motståndare.
Tencent är mer känt som meddelandetjänsten WeChat och QQ. För bolaget är e-sport en affär som levererar intäkter om 100 miljarder kronor per år. Och det finns ännu mer potential då nära en halv miljard kineser spelar dataspel varav 145 miljoner gör det varje dag.

När jag var yngre satt jag själv och spelade Quake II. Du vet när man kunde grappla och försvinna bort med motståndarens flagga i CTF. Det var härliga tider när vi firade att Telia äntligen lanserade ADSL och ping:en fick sig ett drastiskt tapp. Då var det fest i MIRC-kanalen, eller hur <SIC> Ymer.  Så många minnen och så många fler nedlagda timmar!

E-sport-staden kommer att skapas i Wuhu i östra Kina där Tencent nyligen gjort en överenskommelse om att få bygga allt. Det kommer att bli en egen nöjespark, ett e-sport-universitet, kulturpark, animationskomplex, ett Tencent technology entrepreneurship community och ett Tencent cloud data center.
Tencent kommer att arrangera QQJOY och QGC i den nya staden när den är färdig. Konferensen och tävlingsevenemanget kommer att locka tusentals spelare till Wuhu.

Här kan du läsa mer

Niko anses vara en av världens bästa inom CS. Kolla mer på hans skills här: