En bloggplattform för anonyma troll?

Det är inte direkt svårt att starta en egen blogg numera, med plattformar som WordPress eller Blogger. Men dessa kräver någon form av registrering, något som den anonyma meddelandetjänsten Telegram vill ändra på. Nu lanserar de således Telegraph, en bloggtjänst för den som vill vara anonym. Ett trollens paradis?

Man behöver inte göra annat än att gå till Telegra.ph, och börja skriva. Man kan lägga till en titel, ett namn och sedan är det bara att börja skriva. Det går att lägga till foton och bädda in innehåll. Allt sidan behöver är dock dina cookies (enligt VentureBeat), så helt anonym blir man inte för den som vill snoka.

Läs mer: Den krypterade meddelande-appen Telegram ökar dramatiskt

Telegram vill att Telegraph ska vara en bloggtjänst som ska göra allt snabbt, enkelt och tja, anonymt. Men det är klart att möjligheterna finns för att utnyttja detta. Exempelvis kan man lätt låtsas vara någon annan, då man inte behöver bekräfta namnet man skriver under bloggen på något sätt, skriver Endgadget.

Utöver det så finns det självklara hotet från internettrollen – människor som använder sin anonymitet för att skada, stalka och mobba andra. Å andra sidan finns det möjligheter för exempelvis regimkritiska inlägg i diktaturer att snabbt skapa lättdelade inlägg från en anonym dator.