Här är världens mest inflytelserika marknadschefer

Forbes har rankat världens 50 mest inflytelserika marknadschefer och hela 40 % av dem arbetar på teknikföretag, dessutom är en av tre kvinnor, dock innehas topp tre platserna av män.
Undersökningen genomfördes genom att undersöka hur stor andel av varumärkets potentiella kunder som interagerade med kampanjer och innehåll, hur ofta marknadschefen nämndes på twitter, bloggar, hemsidor och i nyheter, samt hur många LinkedIn-kopplingar marknadschefen hade inom marknadssektorn.
Världens mest inflytelserika marknadschef är enligt Forbes genomgång ingen mindre än Unilevers Keith Weed. Weed har fokuserat på att ta Unilever in i den digitala marknadsvärlden, och vill att digitala plattformar ska leverera ”Tre V: Value, Viewability and Verification”. Unilever är idag det företag som spenderar näst mest på annonser sedan 2010, så det är ingen liten budget han förfogar över.
På andra plats kommer Antonio Lucio från HP Inc. och på tredje plats Phil Schiller från Apple. Först på tredje plats ser vi listats första kvinna, Linda Boff, marknadschef på GE och på fjärde plats kommer nästa kvinna, Leslie Berland från Twitter. Totalt sett är tre av de tio mest inflytelserika marknadscheferna kvinnor, en siffra som är genomgående i hela undersökningen.
Att vara aktiv på sociala medier och bygga sitt eget personliga varumärke parallellt med att bygga företagets verkar vara en vinnande strategi. I alla fall om du vill hamna på Forbes lista. Av de 50 på listan finns 49 på LinkedIn och 45 på Twitter. De har dessutom dubbelt så många kontakter på LinkedIn och 2,5 gånger så många Twitterföljare som den genomsnittlige marknadschefen på ett storföretag. De gör dessutom dubbet så många inlägg som genomsnittet, och kombinationen av många kontakter och många inlägg bidrar sannolikt stort till deras genomslagskraft.
Hela listan ser du här: