En app för alla sociala konton

Det låter lite grann som Saurons Ring – en App för att styra dem alla. Ja, alla Facebookrelaterade konton då. Det är nämligen precis vad den nya appen från Facebook ska göra; en “inkorg” för Facebook, Instagram och Messenger. Den nya appen är främst riktad till företag.

Många företag och organisationer som är aktiva på Facebook upplever att det är svårt att hantera alla konton på sociala medier samtidigt, något som sägs även ha lett till att vissa har flera iPhones samtidigt på kontoret.

Läs mer: Facebook räknar fel igen – men lovar nya lösningar

Så icke längre, alltså. Facebooks nya app heter något så oinspirerande som Sidhanteraren, och släpptes under gårdagen. På den ska man kunna hantera inlägg, kommentarer, recensioner och direktmeddelanden på Facebook, Instagram eller i Messenger-appen.

Man ska också kunna trycka på en användares profil för att se dennes offentliga information, något som ska kunna ge mer insikter kring denna konsument och hur man ska interagera med denne. Appen finns både för iPhone och Android.

Facebook arbetar hårt mot företagskunderna för tillfället, inte minst i konkurrens mot Google. Tanken är att göra det så lätt och effektivt som möjligt för företag att vara verksamma på Facebooks plattformar, något som i förlängningen kommer ge “fejjan” de annonspengar man så desperat vill ha.