Emojis i din nästa kampanj

Bris, Världsnaturfonden WWF och Coca Cola ska lansera emoji-kampanjer. Emojis är extremt populära i Asien och ska därför nu testas på europamarknaden för att se om de kan nå lika bra resultat.

Swyftkey genomförde nyligen en undersökning och fann att över sex miljarder emojis och stickers skickas via meddelandeappar varje dag. Stora sociala medieföretag såsom Instagram har också börjat se fördelarna med dessa animerade skapelser, och ska tillåta användare att haschtagga dem när de lägger upp bilder.

Bris (Barnens rätt i samhället), har skapat en kampanj med sin app där användare kan skicka emojis som representerar barn som blivit illa behandlade.

Världsnaturfonden WWF har tagit en annan väg för att få folk engagerade. De har istället fokuserat på Twitter och använt sig av haschtaggen: #endangeredemojis. Användare ska dela dessa sjutton olika utrotningshotade djur för att väcka uppmärksamhet till andra Twitteranvändare.

Coca Cola Europe har valt att lägga fokus på den japanska chattappen LINE som används flitigt, speciellt bland de yngre. Användare har möjligheten att bli vän med företaget och sedan få gratis stickers som de kan använda. De kan också samla koder som de finner på fysiska flaskor för att sedan få ännu fler via Coca Colas konto. De är bland de första från Europa att bli medlemmar på den japanska appen och ser stora möjligheter.

Som du kan läsa är emojis och stickers något att ta på allvar. Att nå ut till en publik som sträcker sig över hela världen kan vara svårt, speciellt med språkbarriären. Men med dessa animationer så kan företag använda sig av ett universellt språk som går hem hos den yngre målgruppen. Kanske kommer du implementera dessa i din nästa kampanj?