“Einstein”-AI ska göra marknadsföring och kundsupport enklare

Mjukvaruföretaget Salesforce lanserar den nya produkten “Salesforce Einstein”. Vad det ofriserade fysikergeniet skulle själv tycka om detta är oklart, men denna uppsättning av AI-verktyg ska i varje fall “demokratisera AI” och ge “alla företag” möjligheten att underlätta sådant som försäljning och marknadsföring.

Detta i alla fall enligt produktchefen John Ball, som i söndags presenterade lanseringen av detta för Salesforce rätt kostsamma projekt. Mjukvaruutvecklaren, som fokuserar på just företagande, hoppas på så sätt erbjuda marknaden en lättillgänglig produkt som ska göra monotona men viktiga uppgifter enklare.

Einstein-AI’n ska analysera information (anonymt) från alla företagskunders E-mails, kalendrar och andra källor för att erbjuda sådant som förutsägelse kring vilka försäljningssamtal som har störst möjlighet att leda till ett avtal/köp, eller prioritera kunder för kundsupporten beroende på tidigare samtal.

Den nya produkten ska bli tillgänglig under oktober månad – och är enligt vissa Salesforce sista “äss i rockärmen” för att vända på säljsiffror som på sistone pekat något neråt.

Läs mer: Microsoft försökte köpa Salesforce för en himla massa pengar