Egmont Publishing förvärvar digitala byrån KAN

Egmont Publishing har förvärvat en del av digitala byrån KAN. Köpet är ett led i företagets satsning på att växa inom digital kommunikation och marknadsföring.

Egmont Publishing förvärvar 45 procent av aktierna och blir därmed den största ägaren i KAN. Övriga aktieägare består av KANs grundare, vilka alla arbetar på byrån.

– KAN har en stor potential och passar väldigt väl in i vår tillväxtstrategi. De har ett imponerande track record av att utveckla långa och starka relationer med sina kunder, och en hög digital kompetens och kreativitet som verkligen står ut, säger Per Kjellander, VD på Egmont Publishing.

KAN bildades 2005 i Malmö. Runt den digitala kärnan har KAN byggt ett starkt fullserviceerbjudande med kommunikationskoncept, strategi, innovation, teknik, content och analys. KAN har idag cirka 60 medarbetare och på kundlistan återfinns både nationella och internationella varumärken som Sony Mobile, E.ON, Tetra Pak, Ikano, BoKlok, Malmö Stad och Studentlitteratur. Omsättningen uppgick 2015 till 51 miljoner kronor och resultatet till 7,2 miljoner kronor.