Efter Instagrams “snapchatstöld” – nu kommer Twitters egna “Moments”

Vi har tidigare skrivit om Instagram Stories, som flera förstå-sig-på’are (undertecknad inkluderad, såklart) ser som rakt av snott från Snapchats funktion med nästan samma namn. Nu verkar det som om Twitter också hoppar på story-trenden med “Moments”, som sägs ha många likheter – men som också sägs vara “bättre”.

Läs mer: Radera ditt liv med Instagram Stories

Detta i alla fall enligt bland annat thenextweb och andra publicister som har kunnat ta en titt på den nya funktionen, då Twitter för närvarande inte har sagt när alla vi vanliga dödliga får ta del av “Moments”. Först ut med att testa den nya varianten är “utvalda” användare (viktiga influencers) och företag.

“Moments” är inte helt nytt, och skiljer sig något från Snapchats och Instagrams “Stories”. Det handlar förvisso om en samling Tweets som följer ett visst tema (som nyheter eller populära konversationer) på sidan, men till skillnad från de andra tjänsterna så har dessa varit modererade. Företaget och utvalda publicister har valt och styrt vad som ses som “trendande” eller inte.

Nu kommer alltså allmänheten (eller i varje fall de för närvarande utvalda) att kunna skapa innehållet själva, något som på sätt liknar Stories. Men man behåller sin lite mer unika “touch”, då man faktiskt kan pausa scrollandet i gå tillbaka till tidigare moment-tweets om man vill, till skillnad från ovan nämnda funktioner.

Just nu så är det alltså oklart kring när den nya varianten av “Moments” rullar ut, men det verkar i varje fall vara något lite mer unikt än bara en kopia av Snapchats framgångsrika koncept. Det passar också Twitters mikro-koncept. Frågan många ställer sig dock är varför man inte lanserar nyheten på en gång, medan “Story”-trenden är som starkast?