Economist får sin första kvinnliga ledare på 172 år

Zanny Minton Beddoes är den första kvinnliga chefsredaktören för The Economist på 172 år och hon är kusligt lik Gunilla Herlitz på Bonnier.

Tidningen The Economist har sett ljuset och valt en kvinna som chefsredaktör. Detta är den första gången som en kvinna haft den rollen under tidningens 172 år långa historia.

Zanny Minton Beddoes började på tidningen 1994 och jobbade då från Washington D.C. Hon flyttade till London förra året med hoppet om att landa chefsjobbet efter John Micklethwait som nu lämnar företaget efter nio år.

13 kandidater sökte jobbet som chefsredaktör men Beddoes valdes. “[Beddoes] will be a true advocate for the Economist and its values.”

När vi tog fram bilden på Beddoes tyckte vi att hon ser ut som en annan svensk mediechef, nämligen Gunilla Herlitz på Bonnier. Se nedan bilder.
Open Forum: Eurozone - Solidarity or Domination?:  Zanny Minton Beddoes,    Guido Westerwelle
Zanny Minton Beddoes

herlitz
Gunilla Herlitz

Sverige har kommit klart mycket längre i genusfrågan än USA där Gunnilla Herlitz är ett lysande exempel som VD för både DN, Di och Expressen. Hon har dessutom varit chefsredaktör på både Di och DN tidigare.