Ebba Bonde ny visuell chef på SvD

I tider när den visuella journalistiken allt mer är en mix av fotografier, video, text och grafik behövs en samlande kraft som kan sätta ihop alla delar med ett tydligt grafiskt formspråk – en visuell chef. Det uppdraget på SvD får nu Ebba Bonde, i dag AD på SvD.

– Hon har visat sig vara en utomordentligt kompetent och skicklig person och som jag är övertygad om är helt rätt kraft att leda detta spännande arbete tillsammans med Joakim Ståhl, som blir biträdande visuell chef, och övriga medarbetare på bildredaktionen, säger SvD:s publisher Fredric Karén och fortsätter:

– SvD behöver ta nästa visuella och journalistiska steg. Inte minst har detta visat sig vara avgörande när det gäller att nå ut med våra digitala satsningar såsom artikelserier, fördjupningar eller granskningar. Att få ihop en tydlig vinkel med ett visuellt manér gör att jobbet sticker ut i den hårda konkurrensen som råder – inte minst på sociala medier – och ökar våra möjligheter att nå fler läsare.

– Eftersom våra vanor i de digitala flödena hela tiden förändras ställs det också helt nya krav på den visuella journalistiken. Att få möjlighet att leda och utveckla den visuella journalistiken på Svenska Dagbladet tillsammans med SvD:s fotografer, de som jobbar med video och grafiktecknare, ser jag som ett extremt roligt och spännande uppdrag, säger Ebba Bonde.