E-handelsverktyget Weld rekryterar säljchef från Google samt rådgivare från NetOnNet

Nu står det klart att Markus Nyberg lämnar Google för att börja på Weld som VP Sales. Dessutom kliver Markus Andersson (CIO på NetOnNet) in som rådgivare i bolaget.

Företaget Weld har de senaste åren utvecklat ett verktyg för att skapa webbkampanjer och webbplatser utan att behöva koda. Kunder som Polarn O. Pyret, Whirlpool och Indiska använder Weld för att skapa e-handelskampanjer eller content marketing-material. Verktyget gör det enklare för företag att skapa kampanjer inhouse utan att behöva mycket tid och pengar på att skapa kampanjen digitalt.

Markus Nyberg kommer närmast från Google där han jobbat med försäljning av Google Cloud Platform samt produktivitetsverktygen inom G-Suite. Innan dess byggde han upp PGis försäljning av molnbaserade mötestjänster. Markus tillträder sin nya roll omgående och ska sälja främst mot varumärkesbolag, retail- och e-handelsbolag.

Samtidigt tar Markus Andersson plats i Welds advisory board. Markus Andersson, CIO på NetOnNet, blir rådgivare till bolaget och kommer bidra med sina snart tio års erfarenhet av e-handel, varav de senaste fem åren som CIO på NetOnNet.

Vi önskar både Markus och Markus lycka till i sina nya roller.