Dynabook lanserar Tecra A40-G – en bärbar och kraftfull ny laptop

Dynabook Europe GmbH presenterar idag Tecra A40-G, en tunn och hållbart utformad bärbar dator med premiumprestanda, goda anslutningsmöljligheter och högt säkerhetstänk. Den nya enheten är det senaste tillskottet till Dynabooks bärbara Tecra-familj.

Ökad produktivitet var du än befinner dig

Tecra A40-G har ett lätt men ändå robust chassi – som endast väger 1,47 kg – som har testats enligt militära standarder för att säkerställa hållbarhet även i de mest krävande arbetsmiljöer. Med sin 13-timmars batteritid¹ och snabbladdningsförmåga, som ger fyra timmars batteritid med 30 minuters laddning, kan användare vara säkra på att enheten ger maximal produktivitet under hela arbetsdagen. Dess 14-tums anti-reflexskärm minskar belastningen för ögonen och varierad belysning påverkar inte prestandan.

Kraftfull och uppkopplad

Enheten drar nytta av en rad funktioner som erbjuder överlägsen prestanda och anslutning. Den drivs av 10:e generationens Intel® Core™-processorer och har en rad lagringsfunktioner inklusive tre SSD-alternativ.

Den senaste Intel® 802.11ax (WiFi 6) ger snabbare anslutningshastigheter och ökad kapacitet. För medarbetare som arbetar utanför kontoret garanterar valfri LTE också internetuppkoppling. När det gäller perifera anslutningar är A40-G utrustad med en USB Type-C-port och ytterligare en eller två USB 3.1-portar, beroende på konfigurationen. Ytterligare anslutningar tillhandahålls av Gigabit LAN, HDMI-port och en mikro-SD-plats, samt en USB-C-dockningsstation (tillval).

Säker kärna

A40-G har en rad inbyggda säkerhetsfunktioner från insidan och ut för att säkra känslig personlig information och affärskritisk information. Kärnan ligger i Dynabooks egenbyggda BIOS och en Trusted Platform Module (TPM) som i kombination inte bara lagrar data säkert utan tar bort risken för störningar från tredje part. Dessutom har datorn en SecurePad med fingeravtrycksläsare och valfri smartkortläsare. Därtill har Intel® Authenticate / Windows Hello ansiktsautentisering ett antal anpassningsbara alternativ för multifaktorautentisering som skyddar enheten mot obehörig åtkomst.

Dynabook Tecra A40-G kommer att finnas tillgänglig i mars 2020.