Du tjänar mer på att låna ut dina besparingar

WeFinance är en startup som likt många andra vill ta världen med storm. Den här gången kan de lyckas för tajmingen är så rätt och du får fyra procent ränta för ditt besvär.

WeFinance går ut på att du lånar ut dina besparingar till behövande och får ränta på pengarna. Bättre det än att de sitter på kontot hos banken som ger dig nära noll tillbaka. Inte bara tjänar du på det utan du även hjälper någon att exempelvis förverkliga sina studier.

WeFinance är som Kickstarter för personliga lån. Du kan låna eller låna ut från 1.000 kronor upp till 200.000 kronor. De flesta som testat tjänsten är studenter som behöver pengar till studiematerial, kursavgifter och liknande.

Företaget grundades förra året och anses vara “disruptive” det vill säga på väg att slå benen under en bransch, vilket denna gång är finansbranschen. Vad WeFinance fokuserar på är att bygga en stabil och framförallt säker plattform för både låntagare och långivare. En plattform där de kan mötas och dra nytta av varandras överflöd och pengabehov. Enkelt när man väl tänker på det.

Det är rätt tajming för WeFinance eftersom bankerna idag är mätta och mycket snåla med räntan till sina kunder. Många är besvikna och letar efter andra lösningar för sina besparingar.

WeFinance kan vara den win-win som många har letat efter.