Du har bara 5 sekunder på dig för att få konsumenternas uppmärksamhet

Marknadsförare har bara fem sekunder på sig för att göra ett avtryck med sin kommunikation till konsumenter, innan dessa avslutar konversationen. Men det finns vissa metoder som kan fungera bättre än andra.

Detta enligt en ny studie av Coleman Parks för Pitney Bowes, som pekar på att den moderna medvetna och stressade kunden inte slösar bort sin tid i onödan. Man undersökte 3.256 konsumenter och 234 företag i Storbritannien, Frankrike och Tyskland under April 2016.

På frågan “hur lång tid tar det innan du inser att marknadskommunikationen du mottagit inte är relevant för dig?” svarade:

  • 32 procent av deltagarna att det tog dem 5 sekunder
  • 27 procent att de insåg det på en gång
  • 18 procent att det tog dem 6 till 10 sekunder.

Men över hälften av studiens deltagare svarar på 25 procent av den marknadskommunikation som de får – om det så är via mail, SMS, telefonsamtal eller på sociala medier.

När man frågade dem kring hur man skulle förbättra marknadskommunikation så ville man ha fler erbjudanden och prisrabatter, och utöver det ville man ha en bättre riktad kommunikation “som motsvarar mina behov”.

Man är nämligen villig att dela med sig av information för att få personligare kommunikation med företaget – men inte om det gäller familjeförhållanden och inkomst. Däremot går det bra att dela med sig av information kring sina hobbies, köpvanor och ålder.

Uppe till höger kan du lämna din e-postadress för att få nyheter från Dagensanalys.se. Ett enkelt sätt att ha koll på allt viktigt som händer i omvärlden. Nyhetsbrevet skickas 4 gånger i veckan.