Du är länken mellan våra utvecklare och webbanalytiker

Expressen söker en person som ska vara länken mellan sina duktiga utvecklare och webbanalytiker. För att passa i rollen behöver du kunna prata bådas språk och även ha grundläggande koll på programmering.

Du kommer att ingå i Expressens digitala utvecklingsteam och arbeta tillsammans med bland annat produktägare, utvecklare och UX-specialister för att tillsammans förbättra de digitala produkterna. Din huvudsakliga roll i teamet är som tag manager, där du är ansvarig för den tekniska implementationen i syfte att kunna mäta och det som behöver optimeras.

I uppgifterna ingår band annat att analysera heat maps, screen recordings och liknande samt kartlägga användarflöden för att utifrån det kunna föreslå förändringar. Du kommer även att få utveckla visualisering på skärmar och dashboards för att löpande kunna tillhandahålla mål och data för de olika utvecklingsteamen.

För att klara dessa varierande arbetsuppgifter har du en akademisk utbildning såsom civilingenjör eller annan relevant högskoleexamen. Du har även erfarenhet av programmering och är intresserad av webbanalys. Om du utöver detta även har erfarenhet av exempelvis Scala och Hive för Amazon, IOS Obj. C, Android Java eller Javascript så är det ett plus. Även erfarenheter av Adobe Analytics (SiteCatalyst), Google Analytics (Universal Analytics) och/eller Tableau är meriterande.

Som ansvarig tag manager kommer du att behöva vara självständig i ditt arbete, samtidigt som du i kopplingen mellan utvecklare och webbanalytiker behöver ha goda sociala förmågor och tycka om att arbeta i multifunktionella team.

Passar beskrivningen ovan in på dig?

Skicka din ansökan och CV på en gång till ansokan@dagens.tidningenrepublic.se. Ange “Länken mellan utvecklare och webbanalytiker” i ämnesfältet.