Drönare kommer att förändra E-handeln för alltid – först ut är 7-Eleven

Om inte alltför länge kommer man kanske inte behöva möta Sara vid 7-Eleven. Faktum är att du inte kommer att behöva gå hemifrån överhuvudtaget (Instagramma Sara en bild istället?), då företaget är först ut med att ha gjort en kommersiell leverans till en privat bostad via en drönare.

Enligt uppgifter så levererade man en kycklingsmörgås, munkar, kaffe, godis och “Slurpees” till en privat bostad i Reno, Nevada i USA. Denna leverans av hälsokost sköttes helt automatiserat av drönaren, som navigerade sig via sin inbyggda GPS fram till hemmet cirka 1,5 km från butiken.

Varorna kom förpackade i två lådor, och kördes ut i två omgångar. Väl framme vid målet så sänktes lådorna till marken för kunderna att hämta.

Det är förvisso inte första gången en leverans körs ut medelst drönare, men påstås vara första gången som man “kört ut” en vara till en kund som själv lagt beställning online. Flirtey, som firman som samarbetar med 7-Eleven kring detta pilotprojekt, hade dessutom innan detta tillfälle dels valt ut en butik att köra ut från, dels undersökt potentiella kunder i närområdet.

Vi kanske inte kommer att se drönar-leveranser ta över traditionell hemkörning redan nästa vecka, dock, och det finns fortfarande en hel del säkerhetsbestämmelser att diskutera först – inte så konstigt, med tanke på att man använder en bit av luftrummet som ju redan är rätt vältrafikerat.

Läs mer: Drönare kommer att dela ut posten inom en snar framtid

Men tids nog så kan detta bli verklighet – en sann revolution inom E-handel, och en fredlig användning av drönare. Sannerligen spännande! Spana in videon nedan, förresten: