DreamHack Winter 2014 är nu live på Twitch

Dreamhack är ett svenskt LAN-party som utvecklats till världens största datorfestival, enligt Guinness Rekordbok. Nu kan du följa några av de mer spännande matcherna live på Twitch. Dreamhack kommer även att visas på flera TV-kanaler, som TV6 i Sverige. Att visa dataspel i TV-rutan är relativt nytt i Sverige men i länder som Korea lockar det miljontals tittare. E-sport är en växande gren och för företag som är tidigt ute med sponsorskap och reklam finns det nya unga målgrupper att alliera sig med.

Dreamhack Winter arrangeras av företaget Dreamhack med hjälp av 350 frivilliga funktionärer uppdelade i olika team som sysslar med specifika uppgifter. Till exempel finns det ett team som kan hjälpa till med tips och förslag vid deltagarnas eventuella datorproblem, ett team som sköter säkerheten och ett team vars uppgift är att ta hand om de andra lagen.

Dreamhack består idag av själva ‘lanet’ – två eller tre stora ytor kallade a,b,c och d (vissa av dem används ibland som sovsalar) där alla tusentals besökare har en fast punkt vid sin dator och kan se spel- och demotävlingarna på storbildsskärmar – samt DreamExpo där man kan titta på och testköra den senaste tekniken, delta i seminarier och föreläsningar, ställa upp i tävlingar och mer.

Du kan läsa mer om Dreamhack här och ta del av livesändningarna här.

Om du vill se en sändning men inte känner att du har koll på vad ska du spana in CounterStrike-turneringen. Counterstrike är en FPS (first person shooter) där två lag tävlar mot varandra. Turneringens sista dag med finalerna är nu på lördag kl 16:00. Du kan läsa mer om det här.