Vi har stängt från 1 april 2020
Keymetrics

Donald Trump gav Aftonbladet nya trafikrekord

När Donald Trump blev amerikansk president surfade svenska folket in på Aftonbladet. Både USA-valet och snökaoset i Stockholm bidrog till att de under onsdagen den 9 november slog nya rekord i antal besök…

I onsdags förra veckan valdes Donald Trump till amerikansk president, mot alla odds, och alla ville följa utvecklingen på nätet. Samma dag drabbades mellansverige av ett snöoväder utan dess like. I Stockholms innerstad uppmättes 39 centimeter nysnö – på ett och samma dygn. Vilket var ett nytt rekord för huvudstaden, snöröjningen uteblev och debatten på nätet tog fart.

Igår släpptes KIA trafiksiffrorna för förra veckan. Varje onsdagseftermiddag får alla svar på hur trafiken var på de svenska sajterna och Aftonbladet lyckades fånga nyheterna och läsarna.

aftonbladet

På förstaplats låg Aftonbladet med en trafikökning på 13 procent. Under veckan hade de totalt 57 miljoner besök och 233 miljoner sidvisningar. Det innebär att totalt så är detta den fjärde starkaste besökssiffran någonsin för Aftonbladet – och den sjätte starkaste avseende sidvisningar.

På valdagen uppvisade Aftonbladets nya rekord sett till besök, totalt hade de över 12 miljoner besök under dygnet. Besöken är alltså varje gång en läsare går in på Aftonbladet på internet via någon digital enhet.

Det är roligt att se att Aftonbladet lyckades fånga nyheterna och besökarna förra veckan, framförallt när onsdagsstormen blåste som mest på nätet.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.