Disney+ leder bland tittarna men HBO Max fick South Park

Disney+, Apple, HBO Max, Amazon, Netflix, Google och alla andra tävlar om våra tittningar. Under 2020 kommer det att krönas en vinnare och flera förlorare.

Enligt en studie av Hub leder just nu Disney+ intresseligan bland tittarna i USA. Det är den kanalen som fått flest snackisar och som de flesta anger att de kommer att köpa när tjänsten lanseras i november.

Endast 6 procent av de tillfrågade sa att de absolut skulle beställa streamingtjänsten från Apple, som just nu går ut hårt med sin marknadsföring.

Samtidigt satsar HBO Max till max med att köpa rättigheterna för South Park för 5 miljarder kronor.

“South Park is unequivocally among the best — setting the satirical gold standard, with a consistent finger on the comedy pulse,” kommenterar HBO Max efter att köpet blev officiellt.

Netflix försöker kontra med köpet av Seinfeld för strax under 5 miljarder kronor. Det verkar som att “5 miljarder” är prislappen för en het (eller gammal) serie.

För tittarna blir det ett fantastiskt 2020 med både tjänster och innehåll som kommer konkurrerat hårt om vår tid. Vart alla tv-kanaler hamnar i det här verkar Bonnier veta som nyligen sålde sin kassakossa TV4 till Telia.

Här kan du läsa mer.