Disney lanserar en barnsäker meddelande-app

Disney Mix, så heter den familjevänliga och barnsäkra meddelandetjänsten från mediejätten som gett oss Kalle Anka och Farbror Joakim. Den nya chatt-appen är inte lika ball som Facebooks Messenger eller WhatsApp, men lovar att den har funktioner som ska göra internetupplevelsen säkrare för barn och unga tonåringar.

Man kan tycka att marknaden vid detta laget borde vara mättad på denna mängd av meddelandeappar, men Disney verkar inte hålla med. Nu lanserar man alltså sin egen chatt-app för både iOS och Android, och hoppas på att denna barnsäkra app ska bli huvudvalet för unga och barn som vill vara säkra på nätet.

När barnen använder Mix för första gången så måste de gå med på ett antal riktlinjer kring sådant som att “respektera andra” eller påminnelser om att inte använda stötande språk. Man kommer inte att tolerera mobbande, står det att läsa.

Läs mer: Facebook Messenger har en miljard användare

För att dessa riktlinjer ska vara mer än bara textrader så har appen en moderator-ikon på toppen av skärmen. När ungarna så trycker på denna “visselpipa” så rapporteras konversationen till en vuxen moderator som ska hantera situationen. Användare som bryter mot reglerna kan stängas av temporärt eller permanent, skriver Disney.

Utöver att vara mobbningsfri så ska appen också ge möjligheten att spela filmrelaterade spel, skapa egna memes och dekaler från nästan alla Disney-filmer och serier. I framtiden hoppas man också kunna inkludera möjligheten att dela foton och videos inom samma “säkra” miljö.

För närvarande tycks inte tjänsten vara tillgänglig för svensktalande barn, men man kan hoppas att detta ändras snart.