Disney har lanserat ny streamingtjänst

DisneyLife, så heter mediejättens nya motsvarighet till andra populära betalströmningsajter som Netflix.

Disney annonserade tjänsten i oktober, och har nu alltså lanserat sidan i Storbritannien. Man tillhandahåller inte bara populära Disneyfilmer och serier, utan även ljudböcker, musik och e-böcker, något som ännu är ganska sällsynt i branschen.

DisneyLife är också generös med antalet användare – upp till sex stycken – och tillåter nedladdning till mobila plattformar för senare bruk. Man har också möjligheten att streama på upp till fyra olika plattformar samtidigt. Med prenumerationen medföljer också en gratis Disney-app att ladda ner varje månad.

Läs mer: Netflix och HBO Nordic stärker greppet om svensk streamingmarknad

Disney säger sig vilja börja tillhandahålla sitt breda material själva, för att slippa mellanhänder för att nå konsumenterna. Företaget sägs också fundera på att tillhandahålla utbud från Disneys underbolag som Pixar, Marvel och Star Wars (Lucasfilm).

Detta kan tyda på att man vill omvärdera synen på sitt digitala utbud – något som kan visa sig vara svårt, då många aktörer (bland annat Netflix) redan har exklusiva sändningsrättigheter i flera länder.

Det är redan nu möjligt att ta till sig av utbudet på upp till fem språk; Engelska, Franska, Tyska, Italienska och Spanska. Dessa spås också vara länderna dit tjänsten expanderar härnäst – så det kan hända att svenska användare får vänta tills i alla fall efter årets Kalle Anka på julafton innan de kan streama det igen direkt från Disney.