Disney ska göra tv-serie för Snapchat

Alla vill ta en del av Snapchats unga publik, och medieföretagen verkar stå på kö för att komma på det där lilla extra för att inte tappa alla millennials som valt nätet framför TV:n. Senast ut är televisionsbolaget Disney-ABC, som ska göra ett program om The Bachelor.

Watch Party: The Bachelor ska samla ett gäng kändisar, komiker och tidigare deltagare i dejtingsåpan The Bachelor för att titta på den kommande amerikanska säsongen.

Läs mer: Snapchat kan vara på väg in i TV-branschen

Avsnitten ska sändas veckovis och bestå av 10 avsnitt och en Live Story, som alla ska visas på Snapchat. I samband med detta så är det Disney-ABC som ska stå för all annonsförsäljning som prerolls och liknande.

Snapchat har under det senaste året lockat till sig ett antal andra stora namn i TV-branschen, som Viacom, NBCUniversal och Turner. Alla dessa bolag ska producera nytt innehåll för den sociala fotoappen.

Det visar än en gång att TV-bolagen oroar sig för de under 35 som i allt större utsträckning, “klipper kabeln” och streamar innehåll hellre än att se det på TV.